Ritkán fordul elő velem, hogy egy szolgáltatás első pillanatásra is annyira magával tud ragadni, mint az AirBNB. Nem kommunikációs tekintetből mégcsak nem is marketinges nézőpontból, hanem mint egyszerű- mezei user.

Tavaly októberben hallottam a szolgáltatásról egy kanadai ismerősömtől mikor Amszterdamba utaztam.

Gondoltam megnézem és sokkot kaptam, ami azóta folyamatosan megtörténik velem újra és újra.

 

Egy életem , egy halálom kipróbálom, milyen az ha nem egy hotelben, hanem egy helyi lakos otthonában szállok meg.
Beírtam az oldal nevét és:
Szembe találtam magam egy nagyon szép, esztétikus designú weblappal, amely különleges, gyöngyörű, extrém lakásokat, házakat kínál nekem a világ 192 országában.WOW!

Nekiláttam szállást keresni, találtam egyet. Levél ment, foglalás elfogadva, pénz elutalva, cím és egyéb adatok elküldve. Ez éppen ennyire egyszerűen történt, mint itt leírva.
A következő sokk akkor ért amikor megérkeztem a kiszemelt amszterdami lakásba! Mintha anyukám várt volna! Sör, kávé, tej, némi étel a hűtőben!
Egy kedves levélke is várt a tulajdonostól, melyben néhány jó tippet és programlehetőséget is ajánlott és kellemes pihenést kívánt nekem. Fantaztikus élmény volt!  Ameszterdam egyébként is felejthetetlen élmény, az átmeneti otthonom volt a cseresznye a habos tortámon!

 

Hazaérve azonnal írtam is a kiadóm profiljához egy ajánlást, mert úgy éreztem róla mindenkinek tudnia kell. Hamarosan jött a válasz tőle egy viszont ajánlás formájában! Szuper!! :)

 

Azóta már voltam Párizsban és Madridban is, természetesen mindenhol az AIRBNB szolgáltatását vettem igénybe. Azon túl, hogy csodaszép lakásokban/ szobákban laktam, megismertem nagyon jófej helyi arcokat, akik minden pillanatban éreztették velem “otthon” vagyok. Nincs az a hotel, ahol ugyanezt az érzést kapom, főleg nem ár-érték arányban!- az élményről nem is beszélve!!

 

Ráadásként mindenkivel ajánlást cseréltünk! (Hiszen a személyes brandem építése is fontos, minden helyzetben)

 

 

Párizsban például Andrea saját városnézőtérképet készített nekem, Madridban Aritz spanyol vacsorát főzött. Egészen varázslatos élményekben volt részem általuk!

 

A koncepció annyira megtetszett, hogy elkezdtem jobban beleáasni magam a témába. Sokkok sorozata ért:
Sokk nr.1., Többen ebből élnek és fedezik a megfelelő életszínvolnalt maguknak, élnek szenvedélyüknek a munkahelyüket otthagyva, mert ha kiadod a lakásod, szobád a bevételből csodálatosan éldegélhetsz Magyarországon is!!
(Ráadásul a hiteledet, törlesztődet is játszi könnyedséggel lehet fedezni az AIRBNBs bevételekből)

Sokk nr.2., Az AIRBNB Customer Support-ja gyakorlatilag egyedülálló! A nap bármely szakaszában, bármilyen kérdéssel fordulok hozzájuk valaki azonnal segít és közben úgy érzem egy haverommal beszélgetek! Nagyon lazák, nagyon profik, nagyon viccesek, NAGYON segítőkészek!

Sokk nr.3., Úgy döntöttem én is felrakom a lakásom, megnézzük mi lesz belőle! A regisztráció után feljövő opcióban választhattam azt is, hogy PROFI fotós kijöjjön hozzám és díjmentesen befotózza a lakást, amit az oldalra feltölthetek!
Ez ZSENIÁLIS! Nincsenek fent amatőr képek, csak szexi, szép fotókkal lehet találkozni, amitől egyből megjön a kedved 1-1 lakáshoz!

Sokk nr.4., Utánanézve, hogy hogyan jött létre ez a startup, a következőt találtam: A srácok (Brian Chesky, Joe Gebbia, Nathan Blecharczyk) alapötlete az első körben pénzhiány miatt majdnem elbukott.
Tudod a srácok miből csináltak pénzt???
Kijöttek az Obamás müzlivel! Eladtak belőle pár ezer darabot és a bevételből tudták az ötletüket finanszírozni! EZEK ZSENIK!!
(itthon, hogy menne az Orbán müzli???)

 

 

Sokk nr.5., Pár hete levelet írtam Brian Chesky-nek. 24 órán belül választ kaptam, kedves, jópofa konkrét levelet! Jelenleg 192 országban vannak ott, nem kis cégről beszélünk, munka rengeteg, de mégis a CEOnak van ideje válaszolni-  megjegyzem ennek mindenhol így kéne történnie.

 

Sokk nr.6., A lakás kiadásakor teljesen tesre szabhatom mikor, mennyiért, kinek akarom kiadni a lakásom. Itt minden úgy történik, ahogy nekem és vendégemnek jó. Óriási!

 

Összegezve a dolgot, már nemcsak felhasználóként, de szakmailag is borasztóan érdekel ez az üzleti modell és az “AIRBNB mindset” .
Mert van 3 fiatal srác, akik a kreativtásukkal képesek megreformálni a szállás businesst. Mindenezek mellett lazák tudnak maradni és a cégük minden egyes tagja pontosan azt képviseli amit ők! Kedvesek segítőkészek, profik! Ez az üzlet szó szerint felhasználó központú!!!

Szeretlek AIRBNB.

Csatlakoznál Te is? http://bit.ly/iloveairbnb

 

A cikk nem PR és nem fizetett cikk. Olyan élményt kaptam (és kapok folyamatosan), amit valahogy viszonozni szerettem volna.
Egyébként épp most érkezett hozzám 1 pár Los Angelesből, holnap romkocsmázni viszem őket! :)